Over ons

Vocaal Ensemble Markant is een ambitieus gemengd koor dat zijn publiek graag verrast: we brengen een gevarieerd repertoire van klassieke en hedendaagse koormuziek, bewerkingen van volks- en popmuziek,… alle genres komen aan bod. Ook de moeilijkere partituren gaan we niet uit de weg. We treden soms samen met andere ensembles op met een geslaagde en bovenal gezellige dynamiek. We trakteren ons publiek op minstens een concert per jaar. 

Visie

Het is belangrijk dat de leden van Vocaal Ensemble Markant het koor als een veilige omgeving ervaren. We werken samen aan een fijne groepssfeer en betrekken alle koorleden bij onze activiteiten. We hebben respect voor alle leden en waarderen de aanwezige diversiteit. Talentontwikkeling staat centraal. Vocaal Ensemble Markant wil transparant en duidelijk communiceren naar alle betrokkenen.

Team Markant

Het dagelijks bestuur van de vzw ligt in handen van Team Markant, het bestuursorgaan. Zij worden bijgestaan door de Algemene Vergadering. 

Onder het motto ‘samen sterk’ versterken de koorleden het kernteam: we dragen allemaal zorg voor en helpen elkaar. Het koor draait immers volledig op vrijwilligers. Om het samenhorigheidsgevoel van het koor te versterken, organiseren we jaarlijks een koorweekend of een uitstap. Ook houdt Vocaal Ensemble Markant elk jaar een infovergadering met aansluitend een feestje.

Praktisch

Repetities vinden in principe elk weekend plaats, afwisselend op zaterdag of op zondag, van 18.30 tot 20.45 uur. Repetitieruimte: Lynx, Wuytsbergen 2, Herentals,