VOCAAL ENSEMBLE MARKANT
Meezingen met Markant?

Vocaal Ensemble Markant wil blijven groeien en blijft is hiervoor nog steeds op zoek naar nieuwe leden.

Voel ook jij die zangmicrobe soms kriebelen en heb je misschien wel zin om deel uit te maken van deze markante groep, neem dan zeker eens contact met ons op, ook al heb je misschien nog twijfels of Markant wel het koor is waar je nu eigenlijk naar op zoek bent. Kom geheel vrijblijvend een paar keer met ons repeteren om de sfeer op te snuiven en om iedereen al een beetje te leren kennen. Daarna kan je nog altijd beslissen of je lid wil worden of niet.

Hierbij alvast een aantal antwoorden op vragen die je je misschien stelt:

 • Wat zijn de ambities van Markant ?

  Wij willen in de eerste plaats plezier beleven aan het zingen zelf en dit ook overdragen op ons publiek. We willen musiceren op een goed niveau en gaan een uitdaging, in de vorm van een moeilijkere partituur of een ambitieus muzikaal project, hierbij niet uit de weg. We besteden de nodige aandacht aan zangtechniek en koorklank en willen zo voortdurend blijven groeien in kwaliteit. Als we repeteren, dan doen we dat serieus, maar toch ook in een ontspannen sfeer, waar zeker ook al eens een vrolijke noot mag klinken. We willen als een toffe groep van gemotiveerde zangers mooie muziek brengen, maar net zo goed van tijd tot tijd eens goed samen feesten.

 • Welke muziek wordt er in Markant gezongen ?

  Wij beperken ons bewust niet tot een bepaald genre. Het ene jaar brengen we misschien een concert met meer serieuze, klassieke muziek, om het jaar daarna weer eens meer moderne, vlotte en populaire liederen zingen. We zingen vaak a-capella, maar werken net zo graag samen met klassiek geschoolde pianisten, organisten, accordeonisten en orkesten, of met een swingend jazz-ensemble of enkele percussionisten.

 • Wanneer en waar repeteert Markant ?

  Markant repeteert wekelijks, afwisselend op zaterdagavond en zondagavond van 18:30 tot 20:45. De juiste agenda wordt ruimschoots op voorhand vastgelegd. We repeteren telkens twee keer een uur met een pauze van een kwartier. Wij repeteren in de Vrije Basisschool De Leertuin, Populierenlaan 1 te Herentals.

 • Welk niveau verwacht Markant van zijn zangers ?

  Vlot notenlezen is geen absolute vereiste, maar enige muzikale achtergrond strekt toch tot aanbeveling. Ook als je niet zo'n vlotte notenlezer bent, maar toch gemakkelijk een nieuwe melodie kan oppikken, ben je welkom in onze groep. Tijdens onze repetities besteden we voldoende tijd aan het instuderen van nieuwe muziek en we trachten ook zoveel mogelijk opnames van de liederen die we zingen ter beschikking te stellen, zodat je je ook thuis gemakkelijk met de muziek vertrouwd kan maken.