Joris Van Hasselt

Joris Van Hasselt dirigeert Vocaal Ensemble Markant sinds 2011.

Hij kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Tijdens zijn tienerjaren vulden het bespelen van hoorn en piano het grootste deel van zijn vrije tijd.

Na zijn humaniora studeerde Joris musicologie aan de K.U. Leuven en zang aan het Koninklijk Conservatorium van Luik. Als koorzanger bouwde Joris ervaring op bij diverse ensembles zoals Ex Tempore, Vocaal Ensemble Reflection, Capella di Voce, Kamerkoor Pantarhei en het Vlaams Radio Koor. Hier werd de kiem gelegd voor zijn dirigeerpassie. Enkele jaren later behaalde Joris het diploma koordirectie aan de Stedelijke Academie van Lier.

Beroepshalve is hij actief als leerkracht cultuurwetenschappen, kunstbeschouwing, artistieke vorming en Spaans in Regina Pacis Hove. Hij werkt er ook mee aan de tweejaarlijkse musical als componist en muzikale coach.

Joris is gehuwd met Anne en is papa van Elsa, Joanna en Fonne. In de vrije tijd die hem nog rest speelt hij hockey bij Blackbirds Zandhoven en waagt hij zich al eens aan een spelletje schaak.