VOCAAL ENSEMBLE MARKANT

Vocaal Ensemble Markant steekt dit jaar samen met het Gemengd Koor Lejra uit Merksem de grote plas over en trekt op ontdekkingstocht doorheen de Noord-Amerikaanse koormuziek. Swingende ritmes en jazzy akkoorden zullen zeker niet ontbreken wanneer bekende musicalhits, popsongs en bigband en jazz standards de revue passeren, maar Markant zou Markant niet zijn als het koor u ook niet enkele minder bekende muzikale pareltjes zou serveren.

Zo zal u naast de muziek van grootheden als Leonard Bernstein, George Gershwin, Irving Berlin, Glenn Miller, James Taylor en Norah Jones ondermeer ook kunnen kennismaken met pittige volksdeuntjes uit de Bahamas, een melancholische ode aan de rivier Shenandoah, een dolle rit op de gospeltrein en het magistrale Agnus Dei van Samuel Barber.

Om het allemaal nog wat feestelijker te maken, laten de twee koren zich begeleiden door de piano, drums en bas van het Jumpin' Jack Jazz Trio.

ZATERDAG 2 FEBRUARI 2008 - 20:00 UUR - CC 'T SCHALIKEN
Toegangskaarten kosten €8 in voorverkoop en €9 aan de kassa, en zijn uitsluitend verkrijgbaar via de ticketbalie van CC 't Schaliken, Grote Markt 35 te Herentals, telefonisch op 014-285130 of via tickets.cultuurcentrum@herentals.be