Henry Purcell – Dido & Aeneas

maandag 11 november 2019 – 14.30 en 19.00 uur

cc ’t Schaliken (Herentals)

Vocaal Ensemble Markant & Ensemble A

Rozelien Nys (mezzo-sopraan) – Wim Vandebeek (bariton)

Dido & Aeneas vertelt het verhaal van de ontluikende liefde tussen een Stoere Trojaanse oorlogsvluchteling en de beeldschone koningin van het exotische Carhago. Maar het is ook het verhaal van een bende enggeestige en haatdragende heksen, die de vreemdeling zijn geluk niet gunnen. Met veel humor en bravoure smeden zij hun duistere plannen die de geliefden in een aangrijpend en dramatisch einde ten gronde zullen richten. Ook al schreef Purcell zijn opera Dido & Aeneas meer dan drie eeuwen geleden en greep hij hiervoor zelf terug naar de verhalen die Vergilius nog eens 1700 jaar vroeger optekende, toch weerklinken de universele thema’s van dit tijdloze verhaal moeiteloos in onze vroegere eenentwintigste eeuw.