Magnificat

zaterdag 26 mei 2012 – 20.00 uur

Sint-Waldetrudiskerk (Herentals)

Hoog verheft nu mijn ziel de Heer,
verrukt is mijn geest om God, mijn Verlosser,
Zijn keus viel op zijn eenvoudige dienstmaagd,
an nu af prijst ieder geslacht mij zalig.

Met deze woorden zet Maria haar lofzang in, haar Magnificat, dat doorheen eeuwen en tijden talloze componisten geïnspireerd heeft tot het schijven van prachtige muziek. Zo schreef ook Vic Nees in 1980 zijn Magnificat voor gemengd koor en sopraan solo, een opmerkelijke compositie die wereldwijd is uitgegroeid tot één van zijn meest uitgevoerde werken.

Vocaal Ensemble Markant brengt het Magnificat van Vic Nees en Marialiederen van Charles Villiers Stanford, Wolfgang Amadeus Mozart, Sergei Rachmaninov, Benjamin Britten, Morten Lauridsen, John Rutter en vele anderen, die Maria tot de meest bezongen vrouw aller tijden hebben gemaakt.