Buenos Aires

zaterdag 9 oktober 2010 – 20.00 uur

cc ’t Schaliken (Herentals)

Buenos Aires… Het zijn de “mooie liedjes” die weerklinken uit het Spanje van vroeger en het Spanje van nu. Het zijn de “gunstige winden” die je voeren van het oude continent naar de nieuwe wereld. Het is de bruisende hoofdstad van Argentinië waar de tango weerklinkt.

Buenos Aires vertelt het verhaal van de maan die naar een kind verlangt en dat van de duif die zich heeft vergist. Het schotelt je een muzikale salade voor die de strijd oproept tussen de legers van Christus en die van Lucifer. Het bezingt de mysterieuze schoonheid van het eiland Mallorca en die van de Cubaanse vrouwen van Guantanamo. Het beweegt op het ritme van de tango, de son, de milonguera en de candomblé.

Vocaal Ensemble Markant brengt in Buenos Aires koormuziek uit Spanje en Latijns-Amerika, met liederen van Manuel de Falla, Mateo Flecha, Astor Piazzolla en vele anderen… op teksten van ondermeer Federico García Lorca, Pablo Neruda en Rosalía de Castro.