Viva Markant

zaterdag 27 oktober 2001 – 20.00 uur

Onze Lieve Vrouwkerk (Herentals)

Vocaal Ensemble Markant werd opgericht op 5 augustus 2000 te Herentals. Ons streefdoel is kwaliteitsvolle en afwisselende koormuziek te brengen met ervaren zangers uit onze regio. Na een eerste werkjaar met enkele bescheiden optredens heten wij u vandaag hartelijk welkom op Markant’s eerste “grote” concert in Herentals. Wij nodigen u hiervoor graag uit om ons te vergezellen op onze reis door de Spaanse koormuziek.

Spanje, een land vol afwisseling en schoonheid, herbergt vele culturen. De bravoure van Andalusia, Madrileense feestelijke straatdeuntjes, Catalaanse melancholische liederen. De emoties van het land en het volk vertalen zich in beeldschone muziek. Onterecht is deze muziek voor ons vaak onbekend. Markant gidst u doorheen deze landstreken en emoties en doorkruist daarbij bovendien vele eeuwen. De sobere Spaanse homofone renaissancestijl wordt in schril contrast geplaatst met het talent van hedendaagse Spaanse componisten. Rijke, po√ętische teksten op een onevenaarbare wijze getoondicht door een cultuurbewust volk. Ter afwisseling hoort u ook enkele populaire Spaanse melodietjes, waarbij de sprong naar de bruisende Spaanstalige wereld aan de overkant van de oceaan nooit ver weg is.

Wij hopen dat u geniet van dit concert en ten volle de Spaanse sfeer kan opsnuiven. Voor dit laatste zorgt niet alleen de muziek, maar eveneens de tapas-avond die volgt na het concert. De Spaanse gastronomie is even lekker als de Spaanse muziek mooi is! Markant laat er u graag van proeven… Viva Espagna! Viva Markant!