Zo d’ouden zongen

zondag 7 januari 2001 – 11.00 uur

Gasthuiskapel (Herentals)

Nee, piepen zullen we niet! Wel brengen we een ode aan de grote meesters van Renaissance en Barok. Hun muziek heeft tijd en grenzen overwonnen. De hele wereld kent onze bekende Vlamingen uit de 15de en 16de eeuw, waaronder Lassus en Deprez. Dank zij hun geniale muzikaliteit werd de weg vrijgemaakt voor de grootmeesters van de barok. Markant laat u proeven van enkele feestelijke koorpareltjes van componisten als Boyce en Purcell.

Renaissance en barok vormen een onuitputtelijke bron van prachtige muziek, waaruit wij graag een selectie maakten. In een mooie historische omgeving, brengen wij voor u een Markante combinatie van feestelijke barokmuziek, frisse Italiaanse liederen, speelse minnezangen, jubelgezangen en Oud-Vlaamse koormuziek. Een ├ęcht nieuwjaarsconcert!